• ÚSMEV Č. 3

          • O tom, ako sme zvládli TESTOVANIE 9.

            O tom, ako k nám prišla Irina z Ukrajiny.

            O tom, ako si svoju budúcnosť predstavujú deviataci.

            O tom, ako sme prežili Deň Zeme.

            O tom, kto sa stal Vynikajúcim pedagógom a TOP pedagógom.

            O tom, ako sme sa "stretli" s Malým princom.

            O Fatranskej mikrolige, medzinárodnom basketbalovom turnaji v Ostrave aj o zážitkoch zo ženskej basketbalovej extraligy.

            O umelcoch a vymýšľaní školskej hymny.

            O nás pre vás!

          • Účelové cvičenie a didaktické hry

          • Dvakrát do roka majú žiaci v škole didaktické hry a účelové cvičenie v prírode. Staršia generácia pozná tieto aktivity ako branné cvičenie. Ide o pohybovo-poznávacie aktivity zamerané na orientáciu v teréne, základy poskytovania prvej pomoci, ochranu a bezpečnosť pri pobyte v prírode. A tak sme sa v pondelok 27. júna rozpŕchli každá trieda inou stranou, aby sme si teplý deň nielen užili a zabavili sa, ale sa aj niečo naučili a posilnili vzťahy v kolektívoch.

          • Dlaň dokorán alebo ako spojiť všetky dobré srdcia

          • Aj naša škola sa zapojila do projektu, ktorý vyhlásila organizácia Detský čin roka. Každé dieťa obkreslilo na farebný papier svoju dlaň a napísalo na ňu svoj dobrý skutok. Všetky papierové dlane sme spojili a odmerali. Naša reťaz dobrých skutkov mala 73 metrov. Bude nám pripomínať, že každý z nás dokáže robiť malé dobré skutky, aby sa náš svet stal lepším.

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom, že vo štvrtok 30.06.2022 bude školský klub detí v prevádzke len do 14.30 h.

            Za pochopenie ďakujeme.

          • Letná olympiáda v ŠKD

          • Olympijská hymna otvorila športové popoludnie. Päť disciplín čakalo na deti zo školského klubu, aby si preverili svoju športovú kondíciu. Zdravá súťaživosť a smiech sa ozývali pri plnení úloh, ako bolo „hula hup s kockami, štafeta, veslovanie, super šupa a synchronizované plávanie.“ Deti boli za svoju aktivitu odmenené sladkou dyňou a diplomom.

          • 3.A na koncoročnom výlete

          • Aj trieda pani učiteľky Doletinovej si posledné školské dni užila "balíček 3 v 1" - spoznávanie, relax a posilňovanie vzájomných vzťahov. V rámci školského výletu sa vybrala do Sv.Antona a na banskoštiavnický tajch Klinger.

          • Konečne na výlete!

          • Tretiaci sa v stredu konečne dostali na výlet do obce Sv. Anton, kde navštívili kaštieľ. Videli spôsob života, vkus a záľuby dvoch veľkých a bohatých rodín. Pani sprievodkyňa im porozprávala aj o symbolike kalendára na stavbe kaštieľa. Najväčším zážitkom bola poľovnícka expozícia s diorámami zvierat. Výlet bol krásny a veľmi sme si ho užili.

          • Spoznali sme meno KRÁĽA ŠKOLSKÉHO KURTU 2022 v hre 1 na 1!

          • Prvý ročník turnaja s názvom "School King of the Court" je úspešne za nami. Turnaj prebiehal v 2 kategóriách a žiaci z druhého stupňa si mohli zmerať sily v hre jeden proti jednému. Po úvodných slovách riaditeľky Ivety Jakubovej sa turnaj mohol začať prvými zápasmi.

            Vo fantastickej atmosfére, ktorú vytvorili spolužiaci hráčov a hráčiek, predvádzali žiaci v oboch kategóriách skvelé výkony.

            Víťazom v mladšej kategórii sa stal Tobias Chudý, ktorý vyhral pre svoju triedu nanukový balíček!

            Víťazom staršej kategórie a KRÁĽOM basketbalového kurtu na rok 2022 sa stal MILAN GELETA. Milan vyhral pre svoju triedu 9. A spoločný obed v restaurácii Ferdinad.

            Ďakujeme našim trénerom - Beránek a Minárik, že si pre nás pripravili ďalšiu parádnu akciu.

            /VIDEO/ Prinášame aj video z celej akcie.

          • Prípravka v ligovej premiére strieborná!

          • V prvej sezóne našich prípravkárov U12 si pripisuje tím pod vedením Maroš Minárika fantastické 2. miesto.   Nadšenie, tímovosť a obrovská chuť zlepšovať sa, sú hlavné charakteristiky tejto skvelej partie z našej základnej školy. Tím U12 reprezentoval našu školu, klub a mesto, bolo to spolu 25 detí!!! Ďakujeme rodičom za podporu aj s prípravou samotných turnajov. Veľké ďakujeme patrí nášmu skvelému trénerovi Marošovi Minárikovi za jeho časť venovať sa našej športovej budúcnosti!

             

            PLAY OFF +  ZÁPASY o  1 . a  3 . miesto - telocvičňa ZŠ Limbová Žilina , 25 . 06 . 2022 / s o b o t a / .

            2 . semifinále
            ŠBK HANDLOVÁ - MBK VICTORIA ŽILINA 44 : 4 / 24 : 4 /

             

            Strelci za Handlovú : KÚDELA - 10 , BAČA , KURUCOVÁ - po 6 , PROKEINOVÁ , RÓŽA , PODOLEC , MURCIN - po 4 , MATUŠKOVÁ, ŠIMORKA , ĎURČOVIČ - po 2 .


            o 1 . miesto
            MBA PRIEVIDZA - ŠBK HANDLOVÁ 37 : 27 / 17 : 12 /
            Strelci za Handlovú : KÚDELA - 12 , BALÁŽIK , DIŠKANEC - po 4 , MURCIN - 3 , KURUCOVÁ , ĎURČOVIČ - po 2 .

            KONEČNÉ PORADIE SEZÓNY 2021/2022  :
            1 . MBA PRIEVIDZA
            2 . ŠBK HANDLOVÁ
            3 . BK IMC POVAŽSKÁ BYSTRICA
            4 . MBK VICTORIA ŽILINA
            5 . MŠK BK ŽIAR NAD HRONOM

             

            ALL STARS „ A „ :

            MARCO PETRÁŠ - MBA PRIEVIDZA
            MATEJ RICHTER - MBA PRIEVIDZA
            TOMÁŠ LIČKO - MBA PRIEVIDZA
            DOMINIKA KURUCOVÁ - ŠBK HANDLOVÁ
            ADAM MURCIN - ŠBK HANDLOVÁ

             

            NAJÚSPEŠNEJŠÍ TRÉNERI :


            PETER ONDRO - MBA PRIEVIDZA
            MAROŠ MINÁRIK - ŠBK HANDLOVÁ
            PETER TORDA - BK IMC SLOVAKIA POVAŽSKÁ BYSTRICA
            JÁN DLÁBIK - MBK VICTORIA ŽILINA
            BRANISLAV OBERT - MŠK BK ŽIAR NAD HRONOM

            /VIDEO/ Rozhodov našich hrdinov pred veľkým FINÁLE!

          • Deň plný športu s 8. A

          • Vo štvrtok 22. júna sme sa so žiakmi 8. A triedy vybrali na koncoročný výlet. Je to trieda plná športovcov, nuž sa teda nečudujme, aký druh aktivity si vymysleli. Na začiatok dňa nevyhnutné nákupy v najväčšom obchodnom centre v Banskej Bystrici a potom hurá do BOUNCE PARKU. Úvodné bezpečnostné pokyny, aby sme nešli domov s obviazanou hlavou alebo rozbitými kolenami, a potom dve hodiny skákania na trampolínach, prekonávania výškových rekordov, odvážne skákanie do penového bazéna, súťaženie v rýchlosti a obratnosti a kopec, kopec zábavy. Určite sme tu neboli naposledy.

          • Oznam

          • Vážení rodičia!

            Blíži sa koniec školského roka, a preto Vás chceme požiadať, aby ste zvážili stravovanie Vášho dieťaťa počas posledných dní: 29. 06. 2022 a 30. 06. 2022. V prípade, že nemáte záujem o stravu v školskej jedálni,  treba dieťa elektronicky odhlásiť NAJNESKÔR do utorka 28. 06. 2022 do 12,00h.

            Ak stanovený termín nedodržíte, bude Vám umožnené neodhlásený obed vyzdvihnúť do obedára.

            Za pochopenie ďakujeme.

          • Beseda o drogách

          • V stredu 15. júna sa v triede 6. A v spolupráci s Mestskou políciou v Handlovej uskutočnila beseda s protidrogovou tematikou. Viedol ju príslušník mestskej polície, kpt. Mgr. Vít Zajac, ktorý žiakom vysvetľoval, čo sú závislosti, informoval ich o legálnych a nelegálnych drogách, uviedol, aké sú riziká užívania drog. Do diskusie sa aktívne zapájali aj samotní žiaci a uviedli mnoho príkladov škodlivých účinkov legálnych aj nelegálnych drog. Naši žiaci vnímali túto besedu so záujmom a kládli otázky týkajúce sa používania drog.

            V druhej časti stretnutia si žiaci vyskúšali promile okuliare, ktoré simulujú rôzne úrovne promile alkoholu v krvi. Cieľom besedy bolo, aby sa pravda o škodlivosti užívania drog dostala k žiakom skôr, ako sa k nim dostanú neobjektívne a skreslené informácie z ich okolia a aby nepodľahli tomuto pokušeniu, ale mysleli na svoju budúcnosť a vedeli povedať drogám NIE!

          • Rozlúčka so štvrtákmi

          • Po štyroch rokoch sme sa v školskom klube rozlúčili s našimi najstaršími žiakmi – štvrtákmi. Vo štvrtok 16. júna sa stretli aj so svojimi pani vychovávateľkami pri altánku a strávili tam veselé popoludnie. Pochutnali si na grilovaných špekáčikoch so zeleninou, čerstvým chlebom zabezpečeným školskou jedálňou, sladkom melóne a v horúcom popoludní im tiež prišiel vhod chladivý nanuk. Indiánske hry s dekami, hra na mačku a myš a rôzne iné ich zabávali až do večera. Vydarenú rozlúčku ukončili spomienkami na nezabudnuteľné zážitky prežité v školskom klube.

          • Vyhraj spoločný obed pre svoju triedu!

          • Blíži sa záver školského roka a naši tréneri si pripravili exkluzívny turnaj, kde si zahrajú naši žiaci basketbal formou 1:1. Tí najlepší vyhrajú pre svoju triedu spoločný obed v reštarurácii Ferdinand!

            Turnaj je určený pre žiakov 2. stupňa. Stačí nahlásiť svojmu triednemu 2 spolužiakov a 2 spolužiačky, ktoré budú za triedu v piatok súťažiť.

            Štartujeme o 9.00h na baskebalovom kurte ZŠ,Mierove námestie, Handlová.

          • Kniha ako najdôveryhodnejší zdroj informácií

          • Už naši piataci vedia, že surfovať po nete je síce zábava, ale nájsť na ňom dôveryhodné informácie je stále väčší problém. Učíme ich preto vyhľadávať v tých správnych internetových zdrojoch.

            V rámci literárneho učiva o encyklopédii sme si napríklad vysvetlili, ako funguje najväčšia internetová encyklopédia - WIKIPEDIA, kto tvorí a kontroluje jej obsah a do akej miery je dôveryhodným zdrojom. Porovnávali sme ju s klasickou tlačenou encyklopédiou a už pri prvom kontakte s knižkou sme si uvedomili, že vyťukať do prehliadača nejaké heslo je oveľa ľahšie a rýchlejšie ako vyhľadať ho v knihe. Napriek tomu nám listovanie v "klasike" prinieslo radosť a aj uspokojenie, že zaiste listujeme v dobrom zdroji. Knihy predsa nikdy neklamú.

          • V zdravom tele zdravý duch!

          • Ďalšia hodina športovej prípravy vo fitness centre. Dievčatá zo športových tried si opäť poriadne zamakali. Naši tréneri sa snažia aj deťom v starších ročníkoch ukazovať, že zdravie a pravidelný pohyb by mal byť súčasťou mladého človeka aj vtedy, keď opustí športovú triedu, resp. ZŠ. Jednou z možností je práve aj návšteva fitnescentra. Za podporu a motiváciu žiakov/žiačok ďakujeme SPORTCENTRE STARTRAC Handlová. Samozrejme poďakovanie patrí aj našim trénerom Beránek a Minárik za motiváciu a pravidlený pohyb pre našu zdravú budúcnosť.

          • ZÁPAS ROKA DOPADOL NA JEDNOTKU!

          • Rodičia a tréneri si zmerali v závere sezóny sily proti svojim deťom. Tím rodičov a trénerov posilnili aj Tomáš Mrviš a Peter Vojtek.

            Viac ako 300 divákov vytváralo fantastickú atmosféru pri hre každej jednej kategóriie a bolo sa naozaj na čo pozerať. Na palubovke sa predstavili všetky kategórie od najmenšich až po juniorov. Tím trénerov a rodičov vydržal aj vďaka viac ako 40-člennej súpiske odohrať všetky zápasy. Veľký obdiv si ale zaslúži každá kategória, ktorá bola viac než vyrovnaným súperom vo všetkých zápasoch.

            Vďaka rodičom čakalo zúčastnených aj luxusné občerstvenie a naozaj skvelá rodinná atmosféra, ktorá nám tak veľmi chýbala.

            Veľké poďakovanie patrí každému rodičovi, hráčovi, hráčke, trénerom za to, že sme mohli zažiť rodinnú akciu, na ktorú budeme eše dlho spomínať.

            ĎAKUJEME, RODIČIA, že vediete deti aj v tejto ťažkej dobe k pravidelnému športovaniu.

      • Kontakt

        • Základná škola
        • 046/5477 111 - ekonomické oddelenie 0918 366 912 - ekonomické oddelenie, 1.stupeň 0908 475 255 - recepcia, 2. stupeň
        • Mierové námestie 255/27 972 51 Handlová Slovakia
        • 36126926
        • 2021616729
        • Ing. PhDr. Dominik Makva mobil: 0918 729 859 email: dominik.makva@zsmierha.sk
        • 1. stupeň : Mgr. Michaela Čisárová email: michaela.cisarova@zsmierha.sk 2. stupeň: Mgr. Jana Hlinková email: jana.hlinkova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Renáta Tonhaiserová email: renata.tonhaiserova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Martina Kaplánová email: martina.kaplanova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
        • Mgr. Janka Valuchová email: janka.valuchova@zsmierha.sk
        • Jana Madajová tel.č.: 046/5475 332
      • Prihlásenie